Weerstation

Wij maken gebruik van Davis pro2 plus versie
Deze weerstation is draadloos en staat ruim 4 meter boven de grond omdat wij in bouw wonen kon deze niet geplaatst worden op 1.5 meter hoogte met deze opstelling staat deze station vrij van alles voor zuivere metingen deze station meet neerslag, temperaturen, vochtigheid, UV index, Solar index, Wolkenbasis.
Ook ziten spikes op de regenmeter zodat er geen volgens in gaan nesten.
Station wordt 2x per jaar schoon gemaakt.

Wij maken gebruik van davis zeer goede meetnauwkeurigheid d.m.v. de SHT31 chip Thermo/hygrosensor is volledig van coating voorzien (nieuwste Davis 2016 type met dubbele coating)

Wij maken gebruik van Davis windmeter nieuwste type 2015 met messing punt voor zeer nauwkeurige windmeting.
Deze windmeter is geplaast op 12 meter hoogte deze komt boven bomen schuurstenen daken uit om zo min mogelijk last te krijgen van kaats winden.
De windmeter kan snelheden aan tot 320 km/u

Wij maken gebruik van een UV Senor
Met deze sensor kan de UV index 0-15 / zonkracht (verantwoord zonnen) gemeten worden

Wij maken gebruik van een solar sensor deze sensor kan het vermogen (W/m2) of verdamping in mm per uur, dag, maand, totaal berekend worden
Ook wordt berekend hoeveelheid licht op brengst voor zonnepanelen.

Wij maken gebruik van de nieuwste type regenmeter
Deze wordt gebruikt in de zomer maanden bij zware buien met windstoten wordt de regen nauwkeuriger gemeten door zuigende werking van de regenmeter

Wij maken gebruik van deze regenmeter met verwarming voor de wintermaanden zodat bevroren neerslag als nog gemeten kan worden op de dag zelf.

Wij maken gebruik van Dytime fan

Zodra de zon begint te schijnen begint de ventilator te draaien. Hierdoor wordt enige opwarming in de weerhut bij weinig wind en windstil weer voorkomen.

Wij maken gebruik van een verwarming tijdens bevroren neerslag zodat deze direct gemeten kan worden en om smelt naar vloeibaar neerslag

Wij maken gebruik van Davis Temperatuur sensor
Deze sensor meet de stralings warmte van de zon dit komt overheen met de temperatuur als je in de zon gaat liggen in de zomer.
Als de zon niet schijnt geeft deze een temperatuur aan van ruim 6 meter boven de maaiveld

  
Wordt beveiligt door bewaking van: