Weerboeken/dvd's

Hieronder vindt U een overzicht van mijn verzameling weerboeken en dvd's.
De boeken staan gerangschikt op jaar van uitgave. De nieuwste boeken staan bovenaan. De boeken dateren van 1966 t/m 2012.
Onder de boeken vindt U het overzicht van mijn weer dvd's.

 

Weerboeken

Praktijkboek fotografie weer, nacht en natuurverschijnselen 2014, Karin Broekhuijsen, Peter den Hartog, Bob Luijksen Johan van der Wielen
   

Overdag zijn dreigende wolkenluchten, dubbele regenbogen, hevige sneeuwbuien, intense zonsondergangen, donder en bliksem vaak een reden om de camera te grijpen. Prachtige verschijnselen die spectaculaire beelden kunnen opleveren. Dit boek geeft je achtergronden om hier zelf aansprekende foto’s van te maken.

’s Nachts zijn er talloze andere mogelijkheden en fotografische uitdagingen: nachtelijke landschappen, startrails, noorderlicht, bliksem, maan, sterren en planeten.

Het Praktijkboek fotografie: weer, nacht & natuurverschijnselen zet alles op een rij en beschrijft voor tientallen verschillende verschijnselen het ontstaan ervan, wat je nodig hebt om ze te fotograferen, welke camera instellingen de beste resultaten opleveren en welke hulpmiddelen onmisbaar zijn, aangevuld met praktische tips.

De honderden foto’s in het boek zijn een grote bron van inspiratie om er zelf op uit te trekken.

Aan de knoppen van het klimaat, Bert Amesz 2012
 
Alles over het weer, AD NieuwsMedia B.V. Nederlandse editie 2012 (oorspronkelijke titel Weather, Dorling Kindersley)

Waarom is het weerbericht zo vaak fout? Hoe ontstaan wolken en wat is er dodelijker: bliksem, regen of hagel?

"Alles over het weer" neemt je mee op een wervelwind langs de onstuimige atmosfeer van de aarde. Het laat de krachten zien die een dag helder of bewolkt maken.
Van orkaan tot hittegolf, het weer is het meest bestudeerde fenomeen van de natuur en blijft ons fascineren.

 
   
Alles over het weer, AD NieuwsMedia B.V. Nederlandse editie 2012 (oorspronkelijke titel Weather, Dorling Kindersley)

Waarom is het weerbericht zo vaak fout? Hoe ontstaan wolken en wat is er dodelijker: bliksem, regen of hagel?

"Alles over het weer" neemt je mee op een wervelwind langs de ontstuimige atmosfeer van de aarde. Het laat de krachten zien die een dag helder of bewolkt maken.
Van orkaan tot hittegolf, het weer is het meest bestudeerde fenomeen van de natuur en blijft ons fascineren.

De Bosatlas van het klimaat, KNMI 2011

Iedere Nederlander praat er over. We hebben ander weer dan vroeger. Maar wat verandert er precies? Hoe meet je dat? En wat betekent dat voor de Nederlandse samenleving? Wij introduceren, in samenwerking met het KNMI, De Bosatlas van het klimaat, een bijzondere uitgave waarin deze en nog veel meer vragen over weer en klimaat worden beantwoord.

Alle bijzonderheden op een rij:
- Hét overzicht van weer en klimaat in Nederland
- 112 pagina's met 254 kaarten en afbeeldingen
- Warmte, koude- en vele andere weerrecords
- Scenario's voor klimaatverandering
- Aandacht voor gevolgen van weer en klimaat voor mens en economie
- Met complete wolkenatlas
- Met schitterende luchtfoto's van Karel Tomeï.

Hollandse wolkenluchten, Harry OttenGrieta Spannenburg, Reinout van den Born, Tom van der Spek e.a., 2009

Van wolken krijg je nooit genoeg....
Kleuren en vormen in de lucht zijn een met niets te vergelijken schouwspel. Witblauwe wolken, torenhoge cumuluswolken, mooie patronen of juist rommelige, dreigende of mysterieuze luchten. Er is een enorme variatie mogelijk, elke dag opnieuw. Een Hollands landschap is niet compleet zonder de wolken erboven. de oude meesterschilders hadden er al oog voor en ook talrijke schrijvers raakten erdoor geïnspireerd.
Dit boek beschrijft en toont de rijkdom en diversiteit van Hollandse wolkenluchten in alle denkbare vormen: in de kunst, de literatuur, de poëzie en de meteorlogie.
Wolken werden tot nu toe geclassificeerd op hoogte. In dit boek is gekozen voor een nieuwe benadering: van licht naar donker en dat levert verrassende doorkijkjes op. In licht en donker zijn er talloze gradaties en onze ogen passen zich met een enorme soepelheid aan. Er is gekeken door het oog van
een leek, maar ook dat van de schilder en de pilootn .
Door de beschrijving van de grootsheid van licht en lucht én de schitterende fotografie kan dit boek met recht het ultieme Hollandese-wolkenluchtenboek genoemd worden.

Focus Weer, Ross Reynolds (oospronkeleijke titel Eyewitness Companious - Weather) 2009
Het weer beïnvloedt ons allemaal, of het nu gaat om het opsteken van een paraplu of om een vliegtuig dat zijn koers aanpast om een storm te ontwijken. Niet alleen het weer van vandaag gaat ons aan: de uitdaging van klimaatverandering zal nu en in de toekomst grote impact hebben. FOCUS Weer beschrijft hoe je het weer kunt observeren en voorspellen en geeft uitleg over meteorologische technologie. Welke klimaatsoorten bestaan er, welke natuurverschijnselen komen waar voor, en waarom? Wat gebeurt er met onze planeet en welke klimaatveranderingen kunnen we in de (nabije) toekomst verwachten? Prachtige fotografie en uitgebreide omschrijvingen maken van FOCUS Weer een heldere gids.
Storm, Alan Watts 2009 (oorspronkelijke titel Instant storm forcasting) Nederlandse uitgave 2010
Dramatische foto's van wolkenformaties helpen de lezer het weer te voorspellen. In heldere taal geeft Alan Watts aan onder welke omstandigheden storm en ander heel slecht weer te verwachten is. Hoe bouwt een storm zich op? Hoe kunnen we zo snel mogelijk inschatten hoe erg het gaat worden? In dit boek komen alle ernstige vormen van slecht weer aan de orde: de stormdepressie, de orkaan, de tornado en de windhoos, plus bijbehorende verschijnselen als onweer en bliksem, lawines, hagel, zandstormen en stormvloeden.
Het kleine weerboek, Alan Watts, 1968, 2000, 2007 (oorspronkelijke titel Instant weather forcasting) Nederlandse uitgave1968 en 2008
Goede weerinformatie is van goed belang voor de watersporter. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede weerberichten. Alles wat een watersporter wil weten is te onvangen over de marifoon via de korte-, lange- en middengolfradio, op internet en met een mobiele telefoon.
Maar gewoon naar de lucht kijken doen al deze prachtige hulpmiddelen niet. Juist de combinatie van de eigen waarneming aan boord met meteorologische informatie geeft zekerheid. Naar de hemel kijken en vaststellen dat 'avondrood water in de sloot' geeft, is echter niet voldoende. Met behulp van de 24 wolkenstudies in "Het kleine weerboek" kan voor de korte termijn een uitstekende weervoorspelling gemaakt worden. De amateurvoorspeller wordt op systematische wijze begeleid; van de wolken die hij waarneemt, via interpretatie en verklaring van de waarneming naar het meest waarschijnlijke weersverloop. Het enige probleem dat nog overblijft is de snelheid van het weersverloop. En juist dat id goed vast te stellen door de eigen waarneming te toetsen aan het scheepsweerbericht of aan de weerkaarten.
Winters van toen, Harry Otten, Reinout van den Born en Tom van der Spek 2007

Zo aantrekkelijk zijn de winters van weleer....

Wie herinnert zich nog winters met ijsbloemen op de ramen? Koek-en-zopies met hete snert? En dat er auto's reden op het bevroren IJsselmeer?

Krijgen we nog van die heerlijke, lange koude winters met veel sneeuw of zijn ze tot herinnering geworden?

In "Winters van toen"kan de liefhebber meegenieten van die typische sfeer van weleer. Het boek brengt de echte winters van vroeger in alle aspecten weer tot leven!
 

Logboek weer, Leslie Alan Horvitz 2007 (oorspronkelijke titel Weather tracker) Nederlandse uitgave 2007

Het "Logboek weer" is een onmisbaar naslagwerk én praktisch hulpmiddel voor iedereen die zich interesseert in het weer. Het laat zien hoe complex het klimaat is en waar 'weer' nu eigenlijk is. Het leert wat de beste manier is om het weer te observeren en biedt ruimte om eigen observaties te noteren. Bovendien leert u het weer voorspellen!

  • Met meer dan 60 weerkaarten en grafieken voor het maken en interpreteren van eigen observaties en weerrapporten.
  • Deskundig advies over de benodigde apparatuur voor observatie van het weer, van regen en temperatuur tot windkracht en luchtdruk.
  • Uitleg over het maken van weersverwachtingen op korte en lange termijn.
  • Inclusief uniek weerlogboek voor het overzichtelijk vastleggen van eigen gegevens.
Het weer, natuurkrachten die onze wereld vormen, Julie Lloyd 2007, Nederlandse editie 2008
'Het Weer' onthult de mysteries van atmosferische verschijnselen, van halo's tot wervelstormen, en van parheliën tot supercellen. Het beschrijft de geschiedenis van de weersvoorspelling en verklaart de moderne meteorologische methodes. Bovendien behandelt dit boek het onderwerp klimaatverandering, dat de laatste jaren hoog op de politieke agenda staat, en probeert het antwoord te geven op een aantal brandende vragen. Zoals de vraag in hoeverre de mens verantwoordelijk is voor het feit dat 19 van de 20 heetste jaren in de geschiedenis van het weer zich na 1980 hebben voorgedaan. En is het, zelfs als de uitstoot van kooldioxide vanaf nu drastisch zou worden beperkt, misschien niet al te laat om het tij te keren?
Weersverschijnselen, wonderen van het weer gezien vanaf de ruimte en aarde, Gordon Higgins 2007 (oorspronkelijke titel Weather world), Nederlandse editie 2009

Is er een onderwerp dat vaker besproken wordt dan het weer? Toch werpt dit boek een nieuw en intrigerend licht op dit al zo uitgebakken onderwerp. Met grote visuele kracht en schoonheid toont het de waaier aan verschijnselen die het weer vertoont, gedeeltelijk gezien vanaf de aarde maar vooral met een schat aan spectaculaire ruimtebeelden. Daarnaast bevat het gegevens over het ontstaan, het voorkomen en de gevolgen van allerlei soorten weer.
Een combinatie van visuele pracht en boeiende informatie!

Ontdek het weer op onze planeet, Louise Spilsbury2007, Nederlandse editie 2008
'Ontdek het weer op onze planeet’ vertelt je alles over het weer en klimaat op aarde. Het staat boordevol boeiende informatie en fascinerende feiten.
  • Ontdek antwoorden op vragen als:Waarom draait een tornado?
  • Waar zijn de warmste en koudste plekken op aarde?
  • Hoe beïnvloeden mensen het klimaat?
  • Waarom houden dieren een winterslaap?
    …….. en nog veel meer!
Onder de wolken, Hollandse luchten, George Burggraaff 2007

Onder de wolken bevat een overzicht van wolkenfoto’s die fotograaf George Burggraaff de afgelopen twintig, dertig jaar maakte. Zoals de wolken het van het landschap eronder bepalen, zo bepalen het landschap en de horizon ook de aanblik van de volkenhemels. Onder de wolken geeft dan ook een beeld van de wolken boven Nederland oftewel van Nederland onder de wolken.

Deze prachtige verzameling foto’s wordt ingeleid door Erwin Kroll. Zijn inleiding beschrfijft deze Nederlandse wolkenluchten vanuit zowel meteorologisch als vanuit esthestich perspectief.

Het weerlogboek voor een periode van 3 jaar, Royal Meteorological Society (oorspronkelijke titel Weather Watcher’s 3-Years Log Book)

Het observeren van het weer is een hobby die nooit verveelt en die een nieuwe betekenis heeft gekregen als gevolg van het wereldwijde broeikaseffect. Nu kunt u zelf ontdekken of het voorjaar echt elk jaar eerder komt, en of deze zomer echt heter is dan die van vorig jaar.In dit logboek kunt u uw dagelijkse waarnemingen - zo gedetailleerd als u dat wilt - vastleggen, met als doel de weerpatronen over een periode van drie jaar te vergelijken. Daarnaast bevat dit fraaie boek een schat aan informatie, feiten en cijfers. Het vertelt u onder meer hoe u het weer kunt observeren en meten, hoe u de wolkensoorten kunt onderscheiden en hoe ze ontstaan.

Het weer observeren, interpreteren en voorspellen, Claus Keidel 2006, Nederldandse uitgave2009

Het weer is ongetwijfeld het populairste gespreksonderwerp van de dag. Het heeft dan ook veel invloed op ons dagelijks leven. Wat trek ik aan vandaag? Neem ik de fiets of toch maar de auto? Moet de paraplu mee als ik ga wandelen, of liever een zonnebril?
Deze weergids zal u helpen om al deze vragen voortaan gemakkelijk te beantwoorden. U krijgt inzicht in de weersomstandigheden aaan de hand van uw eigen observaties.
De wolken, de wind, maar ook de planten en dieren geven betrouwbare informatie die u in staat stellen zelf weersvoorspellingen te doen. Zo weet u elke dag wat u moet aantrekken.

 Klimaat in beweging, Harry Otten 2006
Weerman en directeur van Meteo Consult Harry Otten neemt ons mee naar lang vervlogen tijden en reconstrueert de fascinerende klimaatreis die de Lage Landen hebben gemaakt. Dit boek gaat over het ontstaan van Nederland en België tegen de achtergrond van hun steeds veranderende positie op de wereldbol. We zien Nederland en België keer op keer van gedaante verwisselen, onder water verdwijnen en weer opduiken, omgevormd worden tot een zand- en zoutwoestijn en later tot een toendragebied aan de rand van een enorm ijsplateau. Steeds legt Otten daarbij verbanden met de Lage Landen in hun huidige vorm.
Het laatste deel van het boek staat in het teken van de toekomst. Wat leert het verleden ons over de nabije en verre toekomst? De grote vraag is of de invloed van de mens daarbij nu echt doorslaggevend is, of slechts een rimpeling in een stroom die ook zonder ons zijn loop neemt.
Het weer in spectaculaire beelden, Storm Dunlop 2006

Het Weer verkent extreme omstandigheden, zoals orkanen en tornado's, ijskappen en woestijnen, alsook de dagelijkse facetten van onze lokale omgeving zoals wolken, regen en zonlicht. Van kleine weerspiegelingen op dauwdruppels tot het indrukwekkende en imponerende noorder- en zuiderlicht dat de hemel doet oplichten aan de polen, wordt elk eind van de schaal van het fascinerende klimaat van onze planeet schitterend weergegeven met informatieve tekst en meer dan 250 buitengewone beelden afkomstig van de Science Photo Library.
Afgezien van de atmosferische optiek en neerslag, verkent Het Weer stormen, zicht (zoals nevel en mist), klimaatverandering en de technologie die door meteorologen wordt gebruikt om het weer te voorspellen. Met behulp van karakteristieke satellietbeelden die voor de weersvoorspelling worden gebruikt maar ook via magnifieke conventionele fotografie, traceert elke hoofdstuk weersystemen en fenomenen vanaf hun oorsprong tot de effecten ervan en toont de soms verwoestende gevolgen van hun invloed op de omgeving.

 Het Weer, William Burroughs, Bob Crowder, Ted Robertson, Eleneor Vallier-Talbot, Richard Whitaker (oorspronkelijke titel A Nature Company Guide, Weather), Nederlandse uitgave 2005

Naar de steeds veranderende hemel kijken kan rustgevend en tegelijkertijd verbijsteringwekkend tijdverdrijf zijn. Want wat zorgde voor die prachtige wolkenformatie daar hoog aan de hemel? Waardoor werd die storm laat op de avond uitgelokt? Wat de aard en de oorzaak van uw interesse in het weer ook mag zijn, Het Weer zal u helpen de signalen van het weer te herkennen en te interpreteren en daarmee uw kennis van de natuur vergroten.
Een standaard werk met schitterende foto’s en verhelderende illustraties.

Het weer op satellietbeelden, Kees Floor 2005
Superscherpe satellietbeelden tonen weerverschijnselen vandaag de dag met ongekend detail. Depressies, orkanen, onweersstoringen en wolkenpatronen zien er vanuit de ruimte indrukwekkend uit. Boven zee zijn deze weersystemen zichtbaar tegen een decor van donkerblauw, zilverwit, blauwgroen of vaalbruin oceaanwater. Groene vegetatie, hagelwitte sneeuw of in gele, rode en bruine tinten stuivend woestijnzand vormen de achtergrond boven land. Het boek biedt een boeiende excursie langs gewone en uitzonderlijke weergebeurtenissen die zich waar ook op aarde voordoen. De verklaring van de verschijnselen ontbreekt niet en blijkt al even boeiend. Zo kunnen we genieten van een wereld waarvan onze ouders en voorouders geen weet hadden en van vergezichten waarop zij geen zicht hadden.
Weerkunde meteorologie voor iedereen, Kees Floor 2004

Het weer kan zich van veel kanten laten zien. Soms is het ronduit gevaarlijk: gladheid, zware storm, dichte mist of hevig onweer ontregelen de samenleving. Op andere dagen kunnen we er volop van genieten of profiteren we van het weer voor werk en recreatie. Wie meer begrijpt van de atmosfeer en van de manier waarop weerberichten tot stand komen, kan beter inspelen op de mogelijkheden die het weer biedt en is beter voorbereid op eventuele gevaren en overlast.
In dit boek komt de atmosfeer aan bod en bespreek ik de vele processen die daarin optreden. Wind en storm, warmte en kou, zonnestraling en bewolking, buien en regen, sneeuw en hagel, alle passeren ze de revue. De onderlinge samenhang tussen deze verschijnselen is te begrijpen met de begrippen die vaak opduiken in weerpraatjes, zoals hoge- en lagedrukgebieden en warmte- en koufronten; hierbij sta ik dan ook uitvoerig stil. Natuurlijk bespreek ik ook de weersverwachting en de manier waarop deze tot stand komt.

 Het weerboekje, Storm Dunlop (oorspronkelijke titel How to indentify the weather) 2002
Geen twee wolken zien er hetzelfde uit en de lucht ziet er elke dag weer anders uit. Het weerboekje behandelt een groot aantal van deze verschijnselen: van wolken tot poollicht, van tornado’s tot bijzonnen, van bliksem tot parelmoerwolken.
De volgende onderwerpen worden behandeld: de indeling van de wolken, hoe u de verschillende wolkentypen kunt herkennen en welk weer u daarbij kunt verwachten, wolkenvorming, optische verschijnselen, neerslag, wind, zwaar weer en weersystemen.
Met de vele kleurenfoto’s en tekeningen is Het weerboekje het perfecte middel om te begrijpen hoe het weer in elkaar zit en om te voorspellen of u een paraplu bij de hand moet houden.
Wat een weer, Jacob Kuiper 2001

In ons drukke bestaan zien we nauwelijks wat er buiten om ons heen gebeurt. De kleur van de hemel, het vuurwerk van een onweersbui, het lichtspel van de zon met de natuur. Vrijwel dagelijks zijn er boeiende dingen te zien. Als je eenmaal weet waar en hoe je het ontdekt, gaat een nieuwe wereld open.
In het boek "Wat een weer" wordt de sluier opgelicht. In talloze fraaie foto's openbaren natuur en weer zich zoals we het in onze eigen omgeving meemaken.
We zien het noorderlicht als dansend gordijn in de hemel, de verstilde pracht van een witberijpt blad en een met ijzel bedekte grasspriet. Vulkaanstof kleurt de hemel soms oranjerood, Saharazand reist met gemak 2000 kilometer noordwaarts, en nog veel meer objecten zweven door de dampkring. Wat blijft er over als u een vallende ster ziet, en weet u hoe ver u soms kunt kijken? Al deze vragen worden beantwoord, maar dat is nog niet alles.
Op het internet vindt u de speciale site die aan dit boek is gekoppeld. Daarmee zijn actuele ontwikkelingen meteen te volgen. Proef ook van al dat moois, dit boek is de perfecte handleiding.

De werking van weer en klimaat, Philip Eden (oorspronkelijke titel The weather and its secrets) 1997
In dit boek komen de meest gangbare onderwerpen betreffende weer en klimaat aan bod: van het functioneren van de atmosfeer en de achterliggende natuurkundige principes tot de spectaculaire extremen, waaronder orkanen, overstromingen, hitte en koude. Alle hoofdstukken zijn rijkelijk voorzien van kleurenfoto's en gekleurde tekeningen. Het boek steekt echter nergens uit boven de, in dit genre zeer grote, massa. Het heeft geen eigen benadering van dit populaire thema. Noch op de tekst, noch op de verzorging van het boek is veel aan te merken, maar door het ontbreken van een rode draad in het boek, voegt het niets toe aan hetgeen op dit terrein reeds gepubliceerd is.
IJzelboek, Coen Bekink, Gerard Kral en Ruud van den Heuvel 1987
Noord –Nederland veranderde op maandag 2 maart 1987 in een ijzelwitte woestenij. Een oogverblindende natuurramp zorgde voor een historische dag. De gevolgen waren catastrofaal.
Hoewel dit in eerste plaats een fotoboek is, ontkomen we er niet aan begleidende tekst te plaatsen, ondat het gevleugelde begrip dat een foto vaak meer zegt dan duizend woorden.
Geheimen van weer en klimaat, Robert Sears, K.A. van den Hoek, Coby van Mourik 1983
  Beschrijving over o.a. klimaatgordels, wolkentypen, veranderde klimaten, gematigde luchtstreken, luchtvervuiling en weer en klimaat.
De mens en het weer, Chriet Titulaer 1979

Als ik over het weer praat, weet ik tenminste waar ik over praat. Dat deze uitspraak van de Duitse kunstenaar Kurt Schwitters op zijn minst zeer twijfelachtig is, toont dit bijzondere boek nadrukkelijk aan. Het fenomeen weer is immers meer dan een lekker zonnetje, een plensbui of schaatsen op de gracht. Met behulp van anekdotische verhalen, zorgvuldig gerangschikte gegevens, uitgebalanceerd cijfermateriaal en meer dan 350 verrassende foto’s maakt Chriet Titulaer alle facetten van het weer toegankelijk. Hij gaat in op de weerkunde, hij zoekt extremen, hij besteedt aandacht aan weer en veiligheid en weer en economie, hij behandelt zelfs lichtvoetige onderwerpen als windwijzers, duiven, wadlopen, fotografie, kunst en humor.
Kortom, ‘De mens en het weer’ is een totaalboek dat gedurende een lange periode een naslag van formaat en grote betekenis zal blijven.

Wonderen van het natuurgeweld, Gerton van Wageningen 1972

In dit boek wordt een boeiende speurtocht ondernomen naar de oorzaken van natuurgeweld in allerlei vorm. Er gaat praktisch geen jaar voorbij of er doet zich wel ergens op de wereld een natuurramp voor die catastrofale gevolgen heeft. Aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, cyclonen, lawines, bliksem en vloedgolven zijn natuurverschijnselen die het natuurlijk evenwicht kunnen verstoren en de  als het waren uitdagen tot het nemen van maatregelen. Wil de mens daartoe in staat zijn, dan zal hij eerst de oorzaken van dergelijk natuurgeweld moeten achterhalen. Het onderzoek daarnaar is op zichzelf een spannend avontuur, dat in dit boek op de voet wordt gevolgd door de lezer.
Het geheel wordt ook visueel duidelijk gemaakt door enige honderdenfoto’s, instructieve kaarten en tekeneningen, merendeels in kleur.

Het weer, Philip D. Thompson, Robert O’Brein en de redaktie van LIFE 1966
   

Het weer is van Amerikaanse afkomst en in het Nederlands vertaald.

Het boek is uit 1966.

 

 

Weer dvd's

Extreme weather, natuurgeweld onder de loep, National Geographic 2012

De immense krachten van aardbevingen, tornado’s, orkanen en overstromingen hebben al sinds mensenheugenis grote gevolgen voor alle levende wezens op aarde. National Geographic toont met de vier bijzondere programma’s in deze dvd-box de verwoestende kracht van de natuur in al haar facetten.

EXTREME WEATHER WEATHER Deel 1
Aflevering 1: Nature’s Fury
Aflevering 2: Storm of the Century

WEATHER EXTREME Deel 2
Aflevering 3: Human Voltage - Struck by Lightning
Aflevering 4: Year of the Storm

Raging Planet, Volcanoes & Lightning (2009) Disovery
Sinds miljoenen jaren zijn ze er: vulkanen. Ervaar ’s werelds meest actieve vulkanen en de opmerkelijke verhalen van mensen die de allesvernietigende erupties hebben meegemaakt. Bekijk de laatste wetenschappelijke ontdekkingen en de spectaculaire beelden. Dagelijks treffen ontelbare onweersstormen onze planeet, welke alles op hun pad vernietigen. Desondanks is er nog steeds niet veel bekend over dit indrukwekkende fenomeen. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde cameratechnieken bieden wij u nu een kijkje in dit natuurspektakel.
Raging planet,hurricanes & tornado’s (2009) Discovery
In deze schitterende documentaire ervaart u de dramatische en vernietigende kracht van de grootste orkanen en tornado’s ter wereld. Het laat de indrukwekkende schoonheid en kracht van de meest fenomenale orkanen zien. Van de Kaapverdische eilanden, waar 80% van de orkanen ontstaan die de V.S teisteren, tot de verwoesting van de meest beruchte orkaan die de mens zich kan herinneren; Katrina.
Raging planet, floods, Avalanches, blizzards & seastorms (2009)Disovery
Een angstaanjagende reis naar het hart van de woeste natuur. Voel de kracht van een overstroming, de snelheid van een lawine, de dodelijkheid van een sneeuwstorm en de angst tijdens een zeestorm. Door gebruik van fantastische HD technieken en zeer gewaagde camera opstellingen midden in dit geweld ziet u o.a. bomen breken als luciferhoutjes, bent u getuige van de grootste golf ooit gemeten en leert u wat u moet doen om eensneeuwstorm te overleven.
Woede van de natuur (National Geographic)

Aardbevingen, orkanen, tornado's en overstromingen... al duizenden jaren worstelt de mensheid met deze allesvernietigende natuurkrachten en probeert zij deze rampen te overleven. Dankzij de filmmakers van National Geographic bent u getuige van spectaculaire en apocalyptische verwoestingen, schitterend in beeld gebracht. Zie met eigen ogen hoe volledige wijken van San Francisco en Tokio door aardbevingen met de grond gelijk werden gemaakt. Jaag achter dodelijke stormen aan, van de razende tropische cyclonen tot de jaarlijks terugkerende tornado's die het midwesten van de Verenigde Staten onveilig maken. Wees getuige van de onvoorstelbare schade die overstromingen overal ter wereld aanrichten. Ervaar de menselijke kant van het verhaal, van heldendaden en tragedies tot toegewijde wetenschappers die hun uiterste best doen om de woede der natuur beter te begrijpen en uiteindelijk ook te voorspellen.

An inconvenient truth (Al Gore 2008)
Voormalig vice-president Al Gore schetst in de documentaire van het jaar een indringend toekomstbeeld van onze planeet en daarmee ook onze beschaving. Het is een documentaire die je wakker schudt en die iedereen gezien moet hebben. Gore maakt korte metten met alle mythes en misvattingen over de opwarming van de aarde om te benadrukken dat deze wel degelijk een acuut gevaar vormt. Met An Inconvinient Truth dringt Gore erop aan dat wij nu moeten handelen als we het tij willen keren. We kunnen allemaal veranderingen doorvoeren in onze levensstijl en op die manier bijdragen aan een oplossing.